Kålpudding

En otroligt underskattad maträtt! Så otroligt god, med MASSA lingonsylt till :)
4 port
700 g vitkål
2 msk smör
2 msk mörk sirap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm vitlökspeppar
1 gul lök
500 g köttfärs
1 dl kokt ris
1 dl mjölk
1 msk soja
1 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
maizena till redning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär bort den hårda stocken och skär vitkålen i små bitar. Fräs kålen i smör tills den är brynt. Ringla över sirapen, krydda med salt och peppar.
Skala och hacka löken. Blanda med köttfärs, ris, salt, peppar, mjölk och soja.
Varva kål och köttfärs i en smord form. Börja och sluta med kål. Grädda i ca 45 minuter.
Häll av skyn som bildats i formen och späd den med grädde, vatten och smula sist i en buljongtärning. Koka upp såsen och red av med maizena. Koka i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och lingonsylt.


Kommentarer
Postat av: Therese
vilken himla fin blogg du gjort! vad duktig du är =)
förresten så äääälskar jag kålpudding! så gott. ska testa ditt recept!
Trackback