Panacotta med hallonspegel
Fick detta recpetet av min kollega K. Så otroligt god!!

Botten:
1/2 pkt digestivekex
100 g smör
Krossa kexen och blanda med rumstempererat smör. Tryck ut "degen" i en form med löstagbar kant.
Pannacottan:
10 dl vispgrädde
7 passionsfrukter
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
7 gelatinblad
Dela passionsfrukten på mitten och gröp ur innehållet. Blanda med grädde, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen. Värm gräddblandningen tills den börjar puttra. Sila grädden så kärnorna från passionsfrukten filtreras bort. Lägg i gelatinbladen (ett i taget) och blanda. Låt grädden svalna till fingervärme antingen av sig självt eller i ställ kastrullen i kallvatten. Det är viktigt att pannacottan inte hälls på bottnen förrän den är svalnad, då smälter bottnen. Häll sedan grädden i formen och ställ i kylskåp tills den stelnat.
Hallonspegel:
1 pkt frysta hallon
1 gelatinblad
Låt hallonen tina. Pressa sedan bären genom en sil så endast saften från bären kommer med. Blötlägg ett gelatinblad. Koka upp hallonsaften och lägg i gelatinbladet. När panacottan stelnat och hallonsaften blivit fingervarm, häll detta över pannacottan och bred ut den så den blir jämn. Låt stelna i kylskåp.
Dekorera med choklad.

Botten:
1/2 pkt digestivekex
100 g smör
Krossa kexen och blanda med rumstempererat smör. Tryck ut "degen" i en form med löstagbar kant.
Pannacottan:
10 dl vispgrädde
7 passionsfrukter
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
7 gelatinblad
Dela passionsfrukten på mitten och gröp ur innehållet. Blanda med grädde, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen. Värm gräddblandningen tills den börjar puttra. Sila grädden så kärnorna från passionsfrukten filtreras bort. Lägg i gelatinbladen (ett i taget) och blanda. Låt grädden svalna till fingervärme antingen av sig självt eller i ställ kastrullen i kallvatten. Det är viktigt att pannacottan inte hälls på bottnen förrän den är svalnad, då smälter bottnen. Häll sedan grädden i formen och ställ i kylskåp tills den stelnat.
Hallonspegel:
1 pkt frysta hallon
1 gelatinblad
Låt hallonen tina. Pressa sedan bären genom en sil så endast saften från bären kommer med. Blötlägg ett gelatinblad. Koka upp hallonsaften och lägg i gelatinbladet. När panacottan stelnat och hallonsaften blivit fingervarm, häll detta över pannacottan och bred ut den så den blir jämn. Låt stelna i kylskåp.
Dekorera med choklad.
Kommentarer
Postat av: J
underbart vacker tårta! säkerligen god med...
Trackback